Бурса өзінің тарихи жерлерінен басқа, бай аспаздық мәдениетке ие. Қаладағы ең танымал дәм – «Искендер» кәуабы.
1867 жылы Искендер Эфенди өз дүкенінде қозының етін жүйкелері мен сүйектерінен бөліп алып, оны тік жолаққа қабаттап салып, тұрған пештің алдына айналдырып пісіре бастады. Содан кейін ет жіңішке кесіліп, «Искендер» кебабына арнайы дайындалған ет ұсақ кесектерге кесіліп, пешке қуырылды. Кәуабы осылай дүниеге келген.
Қазір бұл Түркияның ең танымал тағамдарының бірі. Қазіргі таңда ең алғашқы Искендер мырзаның ашқан мейрамханасы жұмыс істеп тұр.
Нұрлан Әбдікәрім,
«Хабар» телеарнасының тілшісі