Измир мен Бодрум MICHELIN жетекші инспекторларының бақылауындағы екі жаңа түрік аумағы ретінде Стамбулға қосылды.
Бұл екі көрнекті және туристік бағытқа кеңею Түркияның бай және қызықты тағамдық орын екенін растайды.
Измир және Бодрум мейрамханаларының таңдауы Стамбулдағы мейрамханамен бірге 2023 жылы 9 қарашада Ыстамбұлда өтетін салтанатты рәсімде жарияланады.
Michelin компаниясы MICHELIN нұсқаулығының Измир мен Бодрумға, Түркияға кеңейтілгенін қуана хабарлайды. Измир мен Бодрумға арналған MICHELIN мейрамханаларының бірінші таңдауы Стамбулда 2023 жылдың 9 қарашасында ұйымдастырылған бірегей іс-шара кезінде Стамбул гидінің екінші таңдауымен бірге жарияланады.
Измир және оның төңірегі, соның ішінде шарап жолында орналасқан сүйкімді Урла аймағы, түріктің Эгей және Жерорта теңізінің аспаздық дәстүрлері мен жергілікті терруарымен терең тамырлас. Гастрономиялық және сәнді мейрамханалардан заманауи кофеханалар мен дәстүрлі және танымал асханаларға дейін Измир өзінің аспаздық ұсыныстарының әртүрлілігімен жарқырайды. Көбінесе жергілікті жас аспаздар басқарады, әсіресе олардың мұраларына құндылық қосуды қалайды, көптеген мейрамханалар Эгей тағамдарын, жаңа ауланған балық пен дәмді мездерді ұсынады.
Мугла қаласында орналасқан Түркияның ең танымал жоғары деңгейлі туристік бағыттарының бірі Бодрумда түпнұсқа және теңіз дәмін тойлайтын түрік мейрамханаларының халықаралық асханалармен тамаша үйлесімі, олардың ішінде азиялық және итальяндық тағамдары ең танымал, ерекше қызықты гастрономиялық көріністі құрайды. Мұнда люкс курорттары ең жақсы гастрономиялық тәжірибеге және ең шығармашылыққа бағытталған.
Гвендал Пулленнек, MICHELIN Guide халықаралық директоры: «Өткен жылы Ыстамбұлдағы алғашқы аялдамадан кейін біздің инспекторлар Измир мен Бодрумды жол картасына қосуға қуанышты. Шынында да, бұл екі орын ұмытылмас мәдени және туристік тәжірибелер үшін тамаша орындар ғана емес, сонымен қатар олар ашылуы керек аспаздық көріністермен мақтана алады. Егер Измир және оның төңірегі жергілікті террорды мадақтайтын және көптеген жас аспаздардың жоғары гастрономиялық шеберлігін көрсететін қызықты мейрамханаларды ұсынса, онда Бодрум көптеген дәстүрлі және қол жетімді тағамдар қала орталығында орналасқан көптеген асханаларымен жарқырайды, ал инновациялық концепцияларды сәнді курорттарда табуға болады. MICHELIN туристік гидтер отбасына осы екі жаңа аумақты қосу арқылы біз Түркия туралы хабарды жіберіп алмау үшін гастрономиялық бағыт ретінде таратуға шын жүректен үміттенеміз ».
Түркия Республикасының Мәдениет және туризм министрі Мехмет Нури Ерсой: «Біз Стамбулдан кейін Измир мен Бодрумның да «гастрономиялық қалалар» ретінде алға шығып жатқанына қуаныштымыз. Біз әлемге тұрақты аспаздық мәдениетіміздің байлығын аймақтың ең жақсы өнімдерін фермадан үстелге дейін араластыратын дарынды аспаздарымыз арқылы көрсете аламыз. Измир мен Бодрумға осы дәмді тағамдардан дәм татуға келген келушілер Түркімен теңізінің көгілдір суларына, терең тарихи мұрасына, круиздік туризмнен көк саяхатқа (гуле) дейін қызмет көрсету сапасы мен шексіз мүмкіндіктерге таң қалады. Біз түрік аспаздық сахнасының өсіп келе жатқан әлеуетін көрсететін осы екі жаңа қосымшаға қуаныштымыз және алдағы жылдарда тағы да көптеген қалалар қосылатынына сенімдіміз».
2022 жылы іске қосылған MICHELIN Стамбул нұсқаулығы 53 мейрамхананы ұсыну арқылы Түркияның ең үлкен қаласының гастрономиялық әлеуетін және аспаздық әртүрлілігін көрсетеді, оның ішінде 5 МИШЕЛИН жұлдызды (1 MICHELIN екі жұлдызды және 4 MICHELIN бір жұлдызды), 1 MICHELIN жасыл мейрамханасы және Bstaribmand10. MICHELIN Стамбул нұсқаулығы көптеген маусымдық және арнайы тағамдарды, сондай-ақ гастрономиялық бистролардан сәнді мейрамханалар мен дәстүрлі мейрамханаларға дейін әртүрлі мейрамханаларға ерекше назар аударады.
Ол қамтитын барлық бағыттар сияқты, MICHELIN нұсқаулығы Измир мен Бодрумның аспаздық сахнасын жарықтандырады және MICHELIN нұсқаулығының тарихи және әмбебап әдіснамасы негізінде олар ұсынатын ең жақсы мейрамханаларды ұсынады. Анонимді және тәуелсіз инспекторлар, бұрынғы сала мамандары және қазіргі уақытта Michelin тобының қызметкерлері әзірлеген бұл әдістеме тек келесі 5 критерий бойынша бағаланған ұсынылатын тағамның сапасына бағытталған:
– ингредиенттердің сапасы;
– пісіру техникасын білу;
– талғам үйлесімділігі;
– асхана арқылы аспазшының жеке басын;
– уақыт бойынша да, бүкіл мәзір бойынша үйлесімділік.
MICHELIN Guide Стамбул, Измир, Бодрум 2024 мейрамханаларының толық тізімі 2023 жылдың 9 қарашасында MICHELIN Guide Стамбул рәсімінде ұсынылады. Таңдау MICHELIN Guide веб-сайтында, сондай-ақ iOS және Android үшін тегін мобильді қосымшада қолжетімді болады.